Tuse Persistentă Și Simptome Asemănătoare Astmului După Spitalizarea COVID-19 La Copii Text Complet



În consecință, se pune întrebarea dacă SARS-CoV2 poate fi o cauză a exacerbărilor astmului. Alte coronavirusuri sunt semnificativ mai puțin frecvent raportate ca cauze ale exacerbărilor astmului bronșic în comparație cu rinovirusul și RSV. Se pare că SARS-CoV-2 induce rareori exacerbări de astm bronșic în timpul spitalizării pentru COVID-19 [16,17]. Acest ghid se aplică setărilor comunitare, inclusiv părților non-sanătate ale unităților de corecție și de detenție și părților non-sanătate ale adăposturilor pentru persoanele care se confruntă cu lipsa adăpostului. Aceste setări continuă să aibă un risc ridicat de transmitere a virușilor respiratori din cauza condițiilor de viață congregate, iar oamenii care trăiesc în aceste setări au adesea afecțiuni de sănătate care le măresc riscul de apariție a rezultatelor severe ale bolilor respiratorii. Lucrătorii din domeniul sănătății care oferă îngrijiri în aceste setări ar trebui să consulte Ghidul Interimar pentru Gestionarea Personalului de Asistență Medicală cu infecție cu SARS-CoV-2 sau expunere la SARS-CoV-2, care nu se modifică în prezent.

Asthma After COVID: Is There a Link? – Healthline

Asthma After COVID: Is There a Link?.

Posted: Wed, 07 Jun 2023 07:00:00 GMT [source]



Deși ultimul caz nu indică faptul că testele pentru astm bronșic sunt obligatorii atunci când se evaluează tusea după COVID-19, ar putea fi util pentru medici să recunoască faptul că astmul cu variantă de tuse se poate prezenta în mod similar cu sindromul lung COVID-19. Dacă tusea persistentă nu se ameliorează cu tratamentul de ameliorare a simptomelor, atunci astmul poate fi considerat una dintre etiologii. Interesant, în studiul nostru, doar 1 pacient a avut obstrucție a fluxului de aer, ceea ce poate sugera că absența obstrucției fluxului de aer nu poate exclude astmul post-COVID-19 și, de asemenea, poate indica rolul important al MBPT în diagnosticul astmului post-COVID. O altă întrebare nerezolvată este dacă inflamația Th2 afectează riscul de COVID-19 sever. Inflamația Th2 reglează în jos producția de citokine proinflamatorii, cum ar fi IL-1β, TNF-α și IL-6, care sunt importante în apărarea împotriva infecțiilor virale, dar au și un rol în hiperinflamația de fază târzie, care este o caracteristică tipică.

Puteți Dezvolta Astm După COVID-19?



Pe măsură ce lumea se confruntă cu pandemia de coronavirus 2019 (COVID-19) din cauza infecției cu coronavirus 2 (SARS-CoV-2) cu sindrom respirator acut sever, au fost ridicate îngrijorări că pacienții cu astm bronșic ar putea prezenta un risc crescut de infecție cu SARS-CoV-2. Cu toate acestea, se pare că astmul nu este un factor de risc independent pentru ambele. În plus, astmul nu este suprareprezentat la pacienții spitalizați cu pneumonie severă din cauza infecției cu SARS-CoV-2 și nu a existat un risc crescut de exacerbări a astmului declanșate de SARS-CoV-2.

  • În cele din urmă, am inclus șapte studii publicate în 2021 [22,26,27,28,29,30,31] și două publicate în 2022 [32,33] (Tabelul 1).
  • Ca atare, acestea sunt exemple cheie pe care le-am evidențiat, dar Ghidul privind virusurile respiratorii acoperă cele mai frecvente boli virale respiratorii.
  • Într-adevăr, studiile clinice cu dupilumab nu raportează un risc crescut de infecții respiratorii virale [69,70].
  • O altă limitare este că investigăm dezvoltarea astmului la pacienții spitalizați cu COVID-19, cu forme mai severe de infecție, comparativ cu pacienții ambulatori, care nu reprezintă toți pacienții cu COVID-19.
  • Cele mai multe studii au inclus pacienți cu un diagnostic confirmat de infecție cu SARS-CoV-2, fără a restrânge acest grup la pacienți cu astm bronșic.
  • Aceste date subliniază necesitatea unui management optimizat al pacienților cu astm bronșic pentru a realiza controlul astmului și pentru a evita, ori de câte ori este posibil, necesitatea utilizării cronice sau recurente a SCS.


În cele din urmă, un singur studiu a permis participarea respondenților care au declarat în timpul sondajului online că au boala, cu sau fără verificare prin test [33]. Prin urmare, acesta este momentul potrivit pentru a emite un ghid unificat privind virusurile respiratorii, mai degrabă decât îndrumări suplimentare pentru fiecare virus specific. Emiterea Ghidului privind virusurile respiratorii aduce o abordare unificată și practică pentru protejarea împotriva unei game de boli respiratorii virale comune, astfel încât oamenii să se poată proteja pe ei înșiși și pe cei dragi de aceste boli. Deși COVID-19 începe să arate ca alți viruși respiratori, cum ar fi gripa, atunci când ne uităm la numărul de spitalizări și decese, acesta continuă să difere în moduri importante, cum ar fi condițiile post-COVID. Gripa, COVID-19 și RSV continuă să fie o povară semnificativă pentru sănătate, în special pentru persoanele cu risc mai mare, și necesită strategii de prevenire acționabile în curs, cum ar fi cele recomandate în Ghidul nostru actualizat privind virusurile respiratorii. Acest ghid actualizat continuă să îi protejeze pe cei mai expuși riscului, iar dovezile indică că nu va crește semnificativ boala severă legată de COVID-19 sau de alți viruși respiratori. Interesant, pacienții spitalizați cu COVID-19, de obicei, nu au avut exacerbări de astm bronșic, în contrast cu constatările la pacienții infectați cu alte virusuri respiratorii, care sunt cauze importante ale exacerbărilor astmului [35].

Vaccinul COVID-19 Vă Poate Determina Să Dezvoltați Astm?



Infecțiile virale respiratorii, cum ar fi COVID-19, pot declanșa și agrava simptomele astmului. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), poate duce și la pneumonie la persoanele cu astm bronșic moderat până la sever. Deoarece boala afectează în principal sistemul respirator, persoanele cu astm bronșic moderat până la sever care dezvoltă COVID-19 pot prezenta un risc mai mare de a dezvolta simptome severe. După cum sa discutat, ICS au efecte antiinflamatorii în plămâni, reduc expresia ACE-2 și TMPRSS2 în celulele epiteliale bronșice și pot reduce replicarea SARS-CoV-2 în celulele epiteliale in vitro. Prin urmare, s-a emis ipoteza că ICS ar putea avea un rol protector în infecția cu SARS-CoV-2. În studiul Steroizi în COVID-19 (STOIC), un studiu deschis, cu grup paralel, de fază 2, controlat, randomizat, budesonid inhalat, atunci când este administrat adulților cu COVID-19 timpuriu, a redus probabilitatea de a necesita îngrijiri de urgență, urgență.

What Happens When You Still Have Long COVID Symptoms? – Yale Medicine

What Happens When You Still Have Long COVID Symptoms?.

Posted: Fri, 27 Oct 2023 07:00:00 GMT [source]



În perioada pandemiei de COVID-19, 69 de pacienți pediatrici internați internați cu COVID-19 au fost observați din februarie 2020 până în ianuarie 2021. Au fost înregistrate date clinice și de laborator, iar după externare, pacienții au fost urmăriți și vizitați pentru evaluarea tusei și astmului 1, 2 și 6 luni mai târziu. Pacienții cu diagnostice asemănătoare astmului bronșic în urmărire s-au definit ca grupuri asemănătoare astmului bronșic și pacienții fără niciun semn de astm bronșic au fost clasificați ca grup non-astmatic. Comorbiditățile asemănătoare astmului și factorii de risc au fost evaluate și comparate între cele două grupuri.

Poate COVID Să Vă Facă Să Dezvoltați Astm?



Utilizarea corticosteroizilor inhalatori (ICS) este sigură la pacienții cu astm bronșic cu infecție SARS-CoV-2. Mai mult, s-a propus că ICS poate conferi un anumit grad de protecție împotriva infecției cu SARS-CoV-2 și a dezvoltării unei boli severe prin reducerea expresiei enzimei de conversie a angiotensinei-2 și a serinei proteazei transmembranare în plămân. În schimb, utilizarea cronică sau recurentă a corticosteroizilor sistemici înainte de infecția cu SARS-CoV-2 este un factor de risc major al rezultatelor slabe și al celei mai proaste supraviețuiri la pacienții cu astm bronșic. În schimb, terapia biologică pentru astmul alergic și eozinofil sever nu crește riscul de a fi infectat cu SARS-CoV-2 sau de a avea o severitate mai gravă a COVID-19. Deși la începutul pandemiei de COVID-19 existau îngrijorări că pacienții cu astm bronșic ar putea prezenta un risc crescut de infecție cu SARS-CoV-2 și severitatea bolii, se pare că astmul nu este un factor de risc independent pentru ambii.



La etapa de formulare a criteriilor de includere, am decis să folosim doar rapoartele pentru care nu aveam dubii cu privire la fiabilitatea diagnosticului, atât în ​​ceea ce privește astmul, cât și COVID-19. Utilizarea unui criteriu obiectiv și standard pentru măsurarea stării este unul dintre criteriile de evaluare a fiabilității cercetării primare incluse în revizuirea sistematică și determină certitudinea concluziilor formulate. Pentru a rămâne sub criterii de includere restrictive, ne bazăm concluziile doar pe cinci studii primare. Două dintre ele au permis o analiză cantitativă a riscului de a avea simptome prelungite la mai mult de 12 săptămâni de la debutul bolii [26,32]. Cu toate acestea, lățimea IC de 95% din meta-analiză (Figura 2) a indicat lipsa puterii statistice și eterogenitatea semnificativă rezultată (Tabelul 2) nu ne-a permis să facem o afirmație clară cu privire la lipsa diferențelor între persoanele cu și fără diagnostic de astm confirmat. Motivul acestei eterogenități ridicate poate fi faptul că studiul spaniol a observat doar persoanele care au fost internate în faza acută cu COVID-19, iar în studiul din SUA doar 100 de persoane cu astm bronșic au fost internate, restul de 498 de pacienți cu astm bronșic nu au fost internați.

Cum Am Revizuit Acest Articol:



Un alt articol dintre articolele incluse raportează că „istoricul medical” al pacientului a fost folosit pentru a confirma diagnosticul de astm [31]. În ciuda întrebărilor trimise celorlalți autori, nu a fost primit niciun răspuns cu privire la modul și ce tip și stadiul de astm a fost diagnosticat. Unele date au fost colectate retrospectiv după externarea pacientului, provocând limitări pentru a desena asociații mai degrabă decât inferențe cauzale. O altă limitare a studiului actual a fost că am evaluat datele colectate din februarie 2020-ianuarie 2021, iar constatările se pot modifica ca urmare a colectării mai multor date după perioada de studiu. Acesta a presupus că posibilitatea de a testa pacienții afectați de astm bronșic era mai mare din cauza naturii cronice a acestei boli pulmonare.

  • De asemenea, a fost raportat că cei cu mai mult de cinci simptome în prima săptămână a fazei acute a COVID-19 au avut de patru ori mai multe șanse de a dezvolta sindromul post-COVID-19, în special în rândul femeilor, persoanelor în vârstă și celor cu obezitate.
  • Datele privind numărul de pacienți cu dispnee în repaus și efort au fost obținute din același studiu [26].
  • Alte coronavirusuri sunt semnificativ mai puțin frecvent raportate ca cauze ale exacerbărilor astmului bronșic în comparație cu rinovirusul și RSV.
  • Cercetările sugerează că astmul bronșic nu este un factor de risc pentru o infecție mai severă cu COVID-19.
  • Ulterior, am specificat prevalența diverselor comorbidități și simptome la pacienții cu COVID-19, pe baza stării de astm post-spitalizare (Fig. 2).
  • Motivul acestei eterogenități ridicate poate fi faptul că studiul spaniol a observat doar persoanele care au fost internate în faza acută cu COVID-19, iar în studiul din SUA doar 100 de persoane cu astm bronșic au fost internate, restul de 498 de pacienți cu astm bronșic nu au fost internați.

Belinda